Please release me

Please release me

Gisteraand glip ek uit om brood te gaan koop en terwyl ek kar toe stap begin Engelbert Humperdinck in my kop sing
‘Please release me let me go..’
(Moenie worry nie, ek wil nie release word nie)

Die klank in my kop laat my hart met nostalgiese hunkering vinniger klop.

Ek soek die liedjie op my foon en my trippie na Spar raak ñ trip down memory lane.

Skielik is ek agterin my Pa se Colt, met die vinyl sitplekke, oppad terug van oom Jan en Tannie Lena se plaas in Jacobsdal. Dis Sondagaand en ek lê met my kop teen die kardeur en kyk na die helder sterrehemel. Daardie uur was verbeel tyd, dink tyd en droom tyd. In daardie uur was ek verlief op ñ prins wat net in my verbeelding bestaan het. Ek was ñ perderuiter wat wild op ñ palomino oor die vlaktes gejaag het. Ek was ñ beroemde sangeres en ñ olimpiese swemmer.

Ek ruik my pa se Life sigarette en ek hoor my Ma se helder sopraan stem.

Soms het ek gewens dat daardie uur wat ons terugry Kimberley toe vir ewig aanhou sodat ek in my droomwêreld kon bly.

Vanoggend in daglig luister ek weer na oom Engelbert.  Sonder die sentiment van die herinnering om my te beïnvloed, besluit ek hy het ñ probleem. Hy smeek die heeltyd mense om te wag vir hom of om terug te kom na hom toe. Shame man.

Ek google hom summier en sien sy regte naam is Arnold George Dorsey. (Ek het gedink Humperdinck is te dik vir ñ daalder.)

Oom Engelbert is die laaste 50 jaar getroud met dieselfde vrou. Nou dít was vir my ñ moewiese verassing.

Skepties soos ek is oor ewige liefde, tik ek in, ‘Engelbert Humperdinck affairs’ en die eerste ding wat google uitspoeg is..’I had more paternity suits than dress suits’

Ha!

Tweede op google se lysie is ‘So that’s why he is called the Hump’

Arme mevrou Humperdinck. ‘Please release me’ is sekerlik vir haar geskryf.  Soos ñ goeie katolieke vrou het sy geweier om hom te release en toe gaan hy maar aan om die werk te doen wat nodig is om op die lysie te kom van ’12 Famous men with most sexual partners’.

Hy sê darem nou op die rype ouderdom van 80 dat hy nooit gedroom het om van haar te skei nie. Yeah right..

Daar besoedel ek my mooi herinnering met google.

Dis wat volwassenheid doen. Ons sukkel om ons gedagtes net te laat gaan en te droom.  Ons soek mos feite.

Laat dit vir my ñ les wees.

© 2016, Annalize. All rights reserved.

Deel met jou vriende!
Share

2629total visits,0visits today