Die Verhouding Dief

family-on-cellphones-shutterstock-510px

Laptops, selfone, tablets.

Ironiese goed.

Dit bring familie en vriende wat ver is naby aan ons en dryf die familie en vriende wat naby ons is weg van ons.

Mislike goed.

Ek hoor nou die dag ñ advertensie vir WiFi wat die volgende beweer ‘We are technology’. Voordat ek ñ minagtende snork kan gee sê my tiener dogter opgewonde ‘Hoor Mamma! We are technology! Ek loooove WiFi!’

Die selfoon netwerke ken hulle teikenmark.  Tieners se geluk hang deesdae werklik af van netwerk konneksies en databondels.  Jy kan hulle manipuleer en beheer deur te dreig om die WiFi af te sit, hulle selfone te konfiskeer of hulle selfoon chargers weg te steek.

Hulle menswees word beïnvloed deur die hoeveelheid likes wat hulle fotos op instagram en facebook kry.

Dis werklik die waarheid. My tiener het my met bejammerende oë aangekyk toe sy sien hoe min mense my op Instagram volg. Sy het my ñ drukkie gegee en ek kon sweer ek het die woord ‘Shame’ gehoor terwyl sy my rug saggies vryf. Daardie drukkie was so lekker dat ek oorweeg het om driekwart van my Facebook friends te unfriend sodat ek dit weer kan ervaar.

Wat vir my na snert klink, is lewensbelangrik vir tieners. Hulle meet hulle gewildheid aan die hoeveelheid likes wat hulle fotos en posts op social media kry. So maak asseblief ñ tiener in jou social media vriendekring se dag en like die volgende duckface selfie wat jy sien (maar moet asseblief net nie comment nie. Dis glo embarrasing en word gedelete sonder om hulle Ma se gevoelens in ag te neem.)

Laptops, selfone en tablets.

Sielvernielende goed.

Dit help ons om ander mense se lewens te beleef terwyl ons eie lewe verby ons glip. Ons kyk na fotos van sonsondergange terwyl die son elke dag buite ons eie huis ondergaan. Ons lees en share soetsappige boodskappies terwyl ons verleer om ons eie woorde te gebruik om vir ons geliefdes te sê hoe lief ons hulle het. Ons kommunikeer in whatsapp groepe, maar weet nooit werklik hoe gaan dit met die mense wat saam met ons in die groep is nie.

So sit hierdie selfoon/ tablet/ rekenaar neer waarmee jy hierdie boodskap lees en gaan kyk jou kind in die oë. Gaan gesels met jou man oor sy dag.

Mans gaan was die skottelgoed en bad die kinders. Gaan tap sommer vir Mammie ñ bad in en skink vir haar ñ knertsie.

Tieners gaan irriteer jou boeties en sussies en gaan maak vir ñ slag jou kamer skoon. My tiener..gaan speel met jou hond!

Lewe die lewe!

P.S. Gaan follow my asseblief op Instagram sodat my kind nie dink ek is ñ loser nie.

 

 

 

© 2016, Annalize. All rights reserved.

Deel met jou vriende!
Share

3856total visits,0visits today