Voelgoed Blog: Skottelgoed… ‘n laaste uitweg vir ‘n kleuter tantrum

Vandag het my vierjarige skottelgoed gewas. Nie omdat ek haar verantwoordelikheid wou leer of omdat sy gevra het nie. Bloot omdat sy verskriklik, onmoontlik stout was.

Sy het met almal baklei en skoor gesoek. In ñ redelike vrugtelose poging om haar tot haar sinne te skok, het ek haar op die toilet sitplek laat sit om te dink oor haar sondes. Ek was ordentlik en het die deur oopgehou sodat sy nie verwerp voel nie. Sy het opgestaan, die deur toegegooi én die sleutel gedraai.

Ek het haar later hoor sing en weereens ordentlik aan die deur geklop om te hoor of sy gereed is om terug te keer na die samelewing. Sy het ingestem (moes eerder haar parool offisier gekontak het, maar hy het weggekruip in die ander badkamer), die deur oopgesluit en op die vloer gaan lê. Haar bene was moeg en lam en kon nie werk nie. Nadat ek twee keer tot by drie getel het, haar probeer regop bring het, haar probeer plant het, het ek soos ‘n goeie, moderne ma ingegee.  Ek het haar gedra tot in die kombuis.

Haar aanvanklike woede was oor die muffin resep waarmee Anli besig was. Sy wou dit lees. Sy kan al ’n woord lees (haar naam), en glo nou dat sy die geskrewe taal heeltemal onder die knie het.

Toe sy weer die resepteboek sien, gooi sy hom teen die muur. ‘Ek haaaaaaaaaat die boek!’ En onmiddelik is ons weer waar ons was.

Nou kyk mens het baie geduld êrens op ’n rëendag, maar myne was weg. (Seker omdat dit nie ’n reëndag was nie) Ek het haar opgetel en gaan neerplak voor die wasbak.  “Vir jou straf, moet jy skottelgoed was!” (Ja, my idees was op)

Die trane het oombliklik opgedroog.  Haar stywe ruggraat het verslap. Die drama was verby.

“Hoe doen mens dit?” vra sy met ‘n senuweeagtige giggel

Toe besef ek.  Hierdie is ‘n oomblik. ‘n Grote. Nou moet ek nog ’n bekentenis doen. Hierdie jongste dogter van my het my heeltemal in die sak. Ek het soos botter gesmelt op ‘n warm dag.

“Met ‘n lappie, my Liefie”, koer ek terwyl ek uit die hoek van my oog ‘n tiener sien wat haar oë rol.

© 2016, Annalize. All rights reserved.

Deel met jou vriende!
Share

2073total visits,0visits today