Voelgoed Blog: Ma waar is die tjoklits?

Liewe Kinders,

Tye is swaar.  Nie so swaar dat julle dit sal agterkom nie, maar swaar genoeg dat ek ’n opgaarder geword het.

Ek het altyd gedink dat mense wat blikkieskos koop vir ingeval die einde van die wêreld aanbreek, ’n effense klap van die windmeul weg het, maar helaas beoefen ek nou daardie vlak van beplanning.  Ek vat die konsep net nog ʼn stappie verder. Ek steek die proviand weg.

Die rede hoekom ek ’n opgaarder/wegsteker is, is julle.  Júlle is vrate.  Julle vreet en vreet totdat die land kaal is.  Baie soos die sprinkaan plaag toe ek klein was. Mens sal sweer julle het wurms.  En julle het nie.  Ek het al gekyk en julle ontwurm.  Dit werk nie.

Toe moes ek aan ’n plan dink, want elke keer as ek julle alleen los vir ’n middag is die maand se proviand opgeëet.  So al die kere wat julle gekerm het ‘Daar is NOOIT iets lekkers in ons huis nie!’ en gedreig het om my in te ruil vir ’n ma wat koekies en chips en sjokolade koop, wás daar al die bogenoemde.

Dit was net gestoor, in die spens.  In die ou, blou koelerboks, onder ’n hoop koerante.

Soms het julle van die lekkernye daarbinne gekry en soms nie.  Soms het ek en Pappa dit opgeëet.

Ons het vandag weer begin dieet so dalk sal julle nou meer daarvan kry (ons is vasbeslote dat die dieet hierdie keer langer as drie dae gaan hou).  Ons dieet is natuurlik direk eweredig aan hoe julle julle gedra.  Mamma is ’n emosionele eter.  As julle baklei en kerm, dan soek ek kos.  So as julle na die wydte van my heupe kyk, behoort julle af te lei dat julle baie baklei en kerm.

Ek voel nou baie skuldig, maar moenie bekommerd wees nie,  Pappa het die sjokolade wat oor is weggesteek sodat ek dit nie kan kry nie.

Liefde

Mamma

© 2016, Annalize. All rights reserved.

Deel met jou vriende!
Share

1784total visits,0visits today